wpb1557c4d.png
wp886b854b.png
wpceedab71.png
wp40a1a88c.png
wpa993d4ee.png

wp11090e18.png

wpc2beea1a.png

wpce0d65ff.png

wpc75974b9.png

Voetreflexzonetherapie

 

Wat is Voetreflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie wordt ook wel Reflexologie genoemd.

In de voeten bevinden zich vele zenuwuiteinden, die verbonden zijn met organen en andere lichaamsdelen. Zo is het lichaam met al zijn botten, spieren en organen weerspiegeld in de voet. De toestand van de voet (gespannen, verslapt, pijnlijk enz.) geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam op dat moment.

 

De geschiedenis

Van oude afbeeldingen weten we dat lang geleden in India, China en Egypte al Reflexzonetherapie werd toegepast. In 1917 heeft Dr. W. Fitzgerald (Amerika) het boek Zonetherapie gepubliceerd. Vervolgens heeft hij in Europa met de zonetherapie gewerkt. Daarna werden er boeken gepubliceerd door E. Ingham (Amerika), H. Marquardt (Duitsland) en D. Byers (Engeland). Byers richtte een Internationaal Instituut voor Reflexologie op.

 

Hoe werkt Voetreflexzonetherapie?

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk.

Door die plek(reflexzone) te behandelen wordt het bijbehorende orgaan geprikkeld. De doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. Er ontstaat een betere lymfestroming en een betere energiestroming. De stofwisseling in de lichaamscellen wordt verbeterd. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie. Dit houdt in, dat niet alleen de klacht wordt bekeken en behandeld, maar er wordt ook aandacht besteed aan de leefwijze van de cliënt. Er wordt gekeken naar dag-/nachtritme, het voedingspatroon en naar het evenwicht tussen spanning/ontspanning.

Reflexzonetherapie werkt ontspannend en rustgevend. Dit is van belang, aangezien veel ziekten stressgerelateerd zijn.

 

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling vindt er een intakegesprek plaats en worden de voeten grondig onderzocht. Voor een goed resultaat zullen een aantal behandelingen nodig zijn, die regelmatig plaatsvinden. Er wordt een behandelplan gemaakt. In overleg wordt bepaald hoe frequent de behandelingen zullen plaatsvinden.

Indien nodig kan de behandeling aan huis gegeven worden.

 

Voor wie?

Voetreflexzonetherapie is geschikt voor mensen van elke leeftijd. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor zowel chronische als acute klachten. Het kan worden toegepast bij:

      - maag- en darmklachten

      - klachten aan luchtwegen

      - klachten aan nek, schouders en rug

      - gewrichtsklachten

      - hoofdpijn

      - stress

      - vermoeidheid

      - slapeloosheid

      - menstruatieklachten

      - overgangsklachten

      - hart- en vaatziekten

      - psychische overbelasting

      - kinderen die in bed plassen

      - hyperactieve kinderen    

    enz.

 

Preventie

Mensen die al deze klachten voor willen blijven, kunnen het als een preventieve behandeling zien. Hiervoor is één behandeling in de 4 tot 6 weken voldoende.

 

Voetreflexzonetherapie bij kanker

OncoReflex (Oncologie-Reflexologie) kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties om bijwerkingen te verminderen. Een OncoReflexbehandeling kan helpen bij het opbouwen van het immuunsysteem, om de vitaliteit te verbeteren, afvalstoffen af te voeren en emoties te verwerken.

 

 

 

 

wpcf375223_0f.jpg
wp06c38c6b_0f.jpg