wpb1557c4d.png
wp886b854b.png
wpceedab71.png
wp40a1a88c.png
wpa993d4ee.png

wp11090e18.png

wpc2beea1a.png

wpce0d65ff.png

wpc75974b9.png

Voetreflexzonetherapie

 

Wat is Voetreflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie wordt ook wel Reflexologie genoemd.

In de voeten bevinden zich vele zenuwuiteinden, die

verbonden zijn met organen en andere lichaamsdelen. Zo is

het lichaam met al zijn botten, spieren en organen

weerspiegeld in de voet. De toestand van de voet

(gespannen, verslapt, pijnlijk enz.) geeft aanwijzingen over

de toestand van het lichaam op dat moment.

 

De geschiedenis

Van oude afbeeldingen weten we dat lang geleden in India, China en Egypte al Reflexzonetherapie werd toegepast. In 1917 heeft Dr. W. Fitzgerald (Amerika) het boek Zonetherapie gepubliceerd. Vervolgens heeft hij in Europa met de zonetherapie gewerkt. Daarna werden er boeken gepubliceerd door E. Ingham (Amerika), H. Marquardt (Duitsland) en D. Byers (Engeland). Byers richtte een Internationaal Instituut voor Reflexologie op.

 

Hoe werkt Voetreflexzonetherapie?

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk.

Door die plek(reflexzone) te behandelen wordt het bijbehorende orgaan geprikkeld.

De doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd. Er ontstaat een betere lymfestroming en een betere energiestroming. De stofwisseling in de lichaamscellen wordt verbeterd. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie. Dit houdt in, dat niet alleen de klacht wordt bekeken en behandeld, maar er wordt ook aandacht besteed aan de leefwijze van de cliënt. Er wordt gekeken naar dag-/nachtritme, het voedingspatroon en naar het evenwicht tussen spanning/ontspanning.

Reflexzonetherapie werkt ontspannend en rustgevend. Dit is van belang, aangezien veel ziekten stressgerelateerd zijn.

 

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling vindt er een intakegesprek plaats en worden de voeten grondig onderzocht. Voor een goed resultaat zullen een aantal behandelingen nodig zijn, die regelmatig plaatsvinden. Er wordt een behandelplan gemaakt. In overleg wordt bepaald hoe frequent de behandelingen zullen plaatsvinden.

Indien nodig kan de behandeling aan huis gegeven worden.

 

Voor wie?

Voetreflexzonetherapie is geschikt voor mensen van elke leeftijd. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor zowel chronische als acute klachten. Het kan worden toegepast bij:

      - maag- en darmklachten

      - klachten aan luchtwegen

      - klachten aan nek, schouders en rug

      - gewrichtsklachten

      - hoofdpijn, stress, vermoeidheid, slapeloosheid

      - menstruatieklachten en overgangsklachten

      - hart- en vaatziekten

      - psychische overbelasting

      - kinderen die in bed plassen, hyperactieve kinderen enz.

 

Preventie

Mensen die al deze klachten voor willen blijven, kunnen het als een preventieve behandeling zien. Hiervoor is één behandeling in de 4 tot 6 weken voldoende.

 

Oncoreflex - Voetreflexmassage bij kanker

 

Oncoreflex is een massage van de voeten en onderbenen met als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven, voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en operaties.

 

Oncoreflex kan helpen bij het opbouwen van het immuunsysteem, om de vitaliteit te verbeteren, afvalstoffen af te voeren en emoties te verwerken.

 

De voordelen van Oncoreflex massages

De speciale voetreflexmassages kunnen symptomen zoals stress, angst, pijn, misselijkheid, neuropathie, slapeloosheid en vermoeidheid verminderen. Door Oncoreflex kun je je beter ontspannen en kom je tot rust. Elke massage wordt steeds individueel op uw klachten, wensen en conditie afgestemd.

 

Ervaring van een cliënte

Sinds ik de diagnose uitgezaaide borstkanker heb gekregen, is mijn leven drastisch veranderd. Mijn werk heb ik moeten beëindigen en het vele ziekenhuisbezoek en het feit dat ik me lang niet altijd goed voel verminderen de kwaliteit van mijn leven.

In 2015 ben ik terecht gekomen bij Reinie Huberts. Vanaf het eerste consult voelde ik mij gehoord en gezien. Ik had vertrouwen in haar deskundigheid. Dat roept Reinie op door haar zorgvuldigheid, vriendelijkheid en haar wens om zaken goed te doen. Ze denkt mee, is steeds geïnteresseerd en heel oprecht. Ik kom graag bij haar. Na een behandeling voel ik me beter. Ik voel de spanning wegglijden tijdens de behandeling en ik verlaat haar praktijk energieker. Ik heb het gevoel dat haar behandeling ondersteunend werkt t.a.v. de chemo die ik krijg. Zij weet de scherpe kantjes van de chemo te verzachten. Ik weet zeker dat ik haar praktijk regelmatig blijf bezoeken omdat het me fysiek en psychisch verlichting brengt.

I.v.V. december 2017

wp06c38c6b_0f.jpg