wpb1557c4d.png
wp886b854b.png
wpceedab71.png
wp40a1a88c.png
wpa993d4ee.png

wp11090e18.png

wpc2beea1a.png

wpce0d65ff.png

wpc75974b9.png

Orthomoleculaire Voedingsleer

 

Orthomoleculair is afgeleid van de woorden “orthos” en “moleculair”. Orthos (Grieks) betekent: juist, goed, recht, gezond. Moleculair betekent: de moleculen betreffende.

De term is door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling geïntroduceerd in het tijdschrift Science (1968)

De Orthomoleculaire Voedingsleer is erop gericht de gezondheid te bevorderen door de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden van alle vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Wanneer aan het lichaam de juiste moleculen(voeding) in de juiste hoeveelheden worden gegeven, zal dit bijdragen tot een betere gezondheid. Naast een betere voeding vormen lichaamsbeweging, frisse lucht, en het goed om kunnen gaan met stress de belangrijkste fundamenten voor een goede gezondheid.

Voeding bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt.

 

Voor wie?

 

Orthomoleculaire voedingsadviezen kunnen op verzoek gegeven worden aan mensen met:

- overgewicht

- ondergewicht

- diabetes

- schildklierproblemen

- gewrichtsaandoeningen

- hart- en vaatziekten

- osteoporose (botontkalking)

- hypoglycemie

- obstipatie

- overgangsklachten

- voedingsintoleranties en allergieën

- huidklachten

- enz.

Voedingsadviezen zijn voor iedereen anders. Een voedingsmiddel kan goed zijn voor de ene persoon, terwijl iemand anders een allergische reactie krijgt. Er wordt rekening gehouden met de klachten.

 

Orthomoleculaire Geneeskunde

 

In de Orthomoleculaire Geneeskunde worden vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die van nature in het lichaam thuishoren toegepast om ziekteprocessen te herstellen. Door het gebruik van veilige lichaamseigen stoffen zijn er geen bijwerkingen zoals die vaak optreden bij het gebruik van medicijnen. Indien nodig kan er een aanvullend advies gegeven worden voor orthomoleculaire voedingssupplementen. Deze optimale hoeveelheden liggen veel hoger dan de gestelde ADH’s (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden). De individuele behoefte kan verschillen door erfelijke factoren, milieu-invloeden, ziekte, stress.

 

 

“Laat voeding uw medicijn zijn…..”  Hippocrates